Wanneer ik de wereld rondreis en klanten ontmoet, hoor ik telkens weer over hun voortdurende worstelingen met het bouwen en onderhouden van pakketgeschakelde netwerken.

Huidige TDM- en pakketgeschakelde netwerken (ethernet-/IP-/MPLS-) zijn operationeel te ingewikkeld, waardoor het beheer duur is, wat weer leidt tot een langere time-to-market en een toenemende inflexibiliteit om te voldoen aan de veranderende eisen van de klant. Netwerken missen nog steeds de automatisering en flexibiliteit om snel nieuwe diensten in te kunnen zetten.  

Als beheerders succesvol willen blijven, moeten ze veranderingen aanbrengen – nu meteen.  De traditionele aanpak voor het bouwen van pakketgeschakelde netwerken, van toegang tot metro, is eenvoudigweg niet tegen deze taak opgewassen.

Een nieuwe weg vooruit

Bij Ciena geloven we dat de toekomst aan degenen met het grootste aanpassingsvermogen toebehoort, oftewel diegenen die niet alleen inzien dat er gemoderniseerd moet worden, maar ook onderkennen dat zij op actieve wijze hun pakketgeschakelde netwerken moeten ontwikkelen tot een meer virtueel, modulair en geautomatiseerd ontwerp.

Om onze klanten hierbij te helpen, hebben we vandaag aangekondigd dat we belangrijke verbeteringen aan ons portfolio voor pakketgeschakelde netwerken hebben aangebracht, met 'Adaptive IP', ondersteuning voor een coherente optiek en een aantal speciaal ontworpen hardwareplatforms. We zijn bezig strategische investeringen te doen om onze klanten te helpen op elegante wijze te migreren van ingewikkelde, verouderde netwerken naar modernere, adaptieve en geautomatiseerde pakketgeschakelde netwerken, zodat ze zich effectief kunnen richten op belangrijke groeigebieden, zoals:

  • 4G/5G
  • TDM/L2/L3/VNF-bedrijfsdiensten
  • Nieuwe generatie kabel-MSO-toegang (vezeldiep

Wat is er nieuw?

Adaptive IP van Ciena om uw bedrijf toekomstbestendig te maken

Als mensen u vijftien jaar geleden wilden bereiken, konden zij u op uw vaste lijn bellen, een oproep naar uw pieper verzenden, uw autotelefoon proberen of uiteindelijk naar uw kantoor bellen. Natuurlijk is het geweldig om via zoveel wegen bereikbaar te zijn, maar al deze mogelijkheden maakten zaken ook ingewikkelder en boden niet de benodigde flexibiliteit. Vandaag de dag worden al deze opties gestroomlijnd in een smartphone, waardoor uw leven veel minder ingewikkeld en exponentieel flexibeler is, terwijl dezelfde behoeften ondersteund blijven.

Dit is ook de reden waarom traditionele, inflexibele op IP-gebaseerde oplossingen niet langer de beste weg vooruit zijn. Deze oplossingen zijn gebaseerd op de wijze waarop we vroeger onze netwerken gebruikten. Ze zijn niet geschikt voor onze huidige toepassingen. We moeten vooruit kijken zonder daarbij belangrijke functionaliteiten uit het oog te verliezen. Er is een nieuwe manier nodig om op IP-gebaseerde toegang tot metronetwerken te schalen en te vereenvoudigen - één die gestroomlijnd, gevirtualiseerd, geautomatiseerd en operationeel veel minder complex is.

We noemen deze nieuwe aanpak Adaptive IP.

Met Adaptive IP helpen we beheerders en bedrijven hun servicesnelheid te verbeteren met snellere uitrollen, updates en wijzigingen. Zo verlagen we de kosten om een netwerk te bezitten. Hoe wordt dit bewerkstelligd? Door de operationele complexiteit weg te nemen, terwijl we ook de overhead aan stroom, ruimte, geheugen en verwerkingscapaciteit elimineren, die vereist is om traditionele (verouderde) IP-implementaties te ondersteunen. Onze IP-implementatie maakt geautomatiseerde netwerkconfiguratie, prestatiebeheer en optimalisatie mogelijk met telemetrie-informatie in zo goed als realtime om de gezondheidsstatus van het netwerk te evalueren.

Adaptive IP wordt door de packetsoftware van ons Service Aware Operating System (SAOS) geactiveerd op het programmeerbare infrastructuurniveau. Het wordt geïmplementeerd via een modulaire, uitgesplitste en op microservice gebaseerde architectuur met een geautomatiseerd besturingssysteem (OS) dat programmeerbare, cloudgestuurde technologie en open interfaces omvat. Deze gestroomlijnde architectuur maakt het voor beheerders mogelijk om nieuwe en innovatieve diensten te differentiëren door de inzet van een DevOps-gestuurde ontwikkelingscyclus, die zich aan specifieke gebruikssituaties laat aanpassen. 

We hebben aan Ciena's bestaande Blue Planet-beheerportfolio ook nieuwe Layer 3-functies toegevoegd voor routeoptimalisatie en -bewaking. Deze functies zijn verkregen na de recente overname van Packet Design en zorgen voor een beter(e) netwerkontwerp, -werking en -beheer, zowel van end-to-end als van Layer 0 tot Layer 3.

Coherentie optica: het moderne pakketgeschakelde netwerk van een grotere capaciteit en reikwijdte voorzien

We voegen ook ondersteuning voor coherente optica toe aan verschillende van onze platforms voor pakketgeschakelde netwerken, een doorbraak die ervoor zorgt dat meer delen van het netwerk kunnen profiteren van deze optische technologie. Hierdoor wordt een snelle, kosteneffectieve schaling mogelijk gemaakt om de aanhoudende groei van bandbreedte aan te pakken, vooral richting de rand van het netwerk. De ondersteuning van coherente optica vereenvoudigt netwerkontwerpen en bespaart zichtbaar op stroom, ruimte, kosten en algehele operationele complexiteit.

Het juiste platform voor de klus kiezen

Zoals ik al eerder vermeldde, introduceren we verschillende nieuwe, speciaal ontworpen hardwareplatforms, met inbegrip van de met SAOS uitgebreide 5162- en 5170-serviceaggregatieplatforms ter ondersteuning van onze Adaptive IP. Waarom? Omdat elke applicatieruimte een andere persoonlijkheid heeft met andere platformvereisten. Als we een enkel platform aan zouden bieden dat voor iedereen geschikt is, zou het niet voor iedere applicatieruimte kunnen worden geoptimaliseerd. Daarom hebben we onze platforms geoptimaliseerd om aan de behoeftes van specifieke applicaties in kerngebieden van marktgroei te voldoen. 

Onze speciaal gebouwde platforms bieden een geoptimaliseerde combinatie van snelheden, toevoeren, schakelcapaciteit, binnen-/buitenomgevingstoleraties, timing en andere functies die makkelijk zijn in te zetten, te beheren en te onderhouden. Bovenal bieden ze netwerkbeheerders de benodigde programmeerbare netwerkinfrastructuur, die kan worden ingezet voor huidige (en toekomstige) softwaremogelijkheden en de basis legt voor het adaptieve netwerk.


Modernisering van TDM-dienstentransport

We stellen deze geheel nieuwe manier van doen niet voor omdat we dat willen of omdat dat binnen onze visie past, maar omdat dat simpelweg noodzakelijk is. End-to-end-TDM-(SONET-/SDH-/PDH-)netwerken zijn buitensporig duur in onderhoud en missen de benodigde capaciteit om huidige, opkomende en toekomstige applicaties aan te kunnen. Deze situatie wordt verergerd door de afname van productondersteuning en beschikbaarheid van vervangende onderdelen voor netwerken die tientallen jaren geleden zijn geïnstalleerd.

Met onze nieuwe capaciteiten en de introductie van het 6500 Packet Transport System (PTS), als aanvulling op onze bestaande 3926m TDM-module, en de suite van TDM-to-Packet-SFP's, kunnen de klanten van onze klanten hun gewenste TDM-services behouden, terwijl providers deze diensten meer rendabel over een modern pakketgeschakeld netwerk kunnen vervoeren.

Laten we deze reis samen ondernemen

Dit alles kan wat overweldigend lijken en zal zeker geen kwestie zijn van een simpele software-upgrade of de inzet van een nieuw stukje hardware.  Daarom zijn onze brede pakketten van professionele diensten en experts zo belangrijk. We bieden een servicegerichte aanpak om netwerkbeheerders te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun pakketgeschakelde netwerken. Onze professionele service-experts kunnen onze klanten tijdens hun individuele reis begeleiden en ervoor te zorgen dat zij hun specifieke bedrijfsdoelstellingen behalen, ongeacht de strategie of moderniseringsfase van de netwerkbeheerder.

 

We werken voortdurend met onze klanten samen om hun behoeftes te herdefiniëren wat betreft hun pakketgeschakelde netwerken, van toegang tot metro, en nieuwe en opkomende applicaties en bedrijfskansen aan te pakken. Ons portfolio voor pakketgeschakelde netwerken biedt beheerders een open, schaalbare en programmeerbare laag van infrastructuur die aan de basis ligt van een adaptief netwerk dat met de dag slimmer, flexibeler en responsiever wordt. Deze nieuwe mogelijkheden stroomlijnen niet alleen ontwerpen van pakketgeschakelde netwerken, maar zorgen ook voor een vermindering van algemene kosten en operationele complexiteit.

Verandering hoeft niet eng te zijn. Bij Ciena investeren we om ervoor te zorgen dat onze klanten succesvol zijn en het potentieel van hun pakketgeschakelde netwerken kunnen ontsluiten - dus laten we aan de slag gaan.