Het was een spannende dag bij Ciena vandaag, want we hebben de volgende generatie van onze coherente WaveLogic-technologie onthuld: WaveLogic 5. De introductie van het volgende lid van onze WaveLogic-familie is niet iets wat we licht opvatten, want zoals mijn vriend en collega Dino Diperna zegt: "Als we met onze technologie de grenzen niet opzoeken, leveren we niet de optimale oplossing voor onze klanten."

Het is dus niet verwonderlijk dat Ciena opnieuw de lat hoger legt in coherente optische technologie door de schaal, flexibiliteit en intelligentie te bieden die onze positie verstevigt als leider in optische netwerken en uw vertrouwde partner voor het bouwen van het Adaptive NetworkTM. En we pronken niet alleen met onze successen uit het verleden. Met WaveLogic 5 introduceren we twee nieuwe oplossingen die coherente technologie kunnen leveren - van geïntegreerde systemen tot pluggable vormfactoren - die aan alle technische en economische behoeften van onze klanten voldoen als het om verschillende netwerktoepassingen gaat.


WaveLogic 5 Extreme
(WL5e) levert 800G capaciteit over een enkele golflengte met een afstembare capaciteit vanaf 200G en ondersteunt klanten die de maximale capaciteit en prestaties van hun netwerk nodig hebben.


WaveLogic 5 Nano (WL5n) levert de kracht van de coherente optische technologie en de expertise in 100G-400G oplossingen met geoptimaliseerde omvang van Ciena, die zijn gericht op toepassingen waar ruimte en kracht de belangrijkste overwegingen zijn.


Er valt nog veel aan te kondigen vandaag, dus laten we allereerst die roze olifant van 800 kg in de kamer aanpakken....hebben netwerkoperatoren echt 800G nodig?

Het antwoord is een volmondig JA.

Onze klanten zijn verantwoordelijk voor het faciliteren van de digitale levensstijl van de moderne maatschappij en dat vereist het verplaatsen van enorme hoeveelheden gegevens over de hele wereld met de snelheid van het licht. Hoewel deze uitdagingen niet nieuw zijn, worden ze steeds nadrukkelijker gevoeld. De druk om nieuwe omzetkansen te bieden en tegelijkertijd de toegenomen verkeersbehoefte op een kosteneffectieve manier te ondersteunen, dwingt aanbieders om hun optische netwerken te ontwikkelen en te transformeren.

Zoals Helen Xenos van Ciena onlangs heeft uitgelegd, investeren netwerkproviders om innovatieve diensten aan te bieden, moderniseren kabel/MSO-operatoren hun toegangsarchitectuur en ervaren wereldwijde contentnetwerkproviders een enorme bandbreedtegroei en wereldwijde expansie. Elk klantensegment vraagt op verschillende manieren meer van hun optische netwerken en ze rekenen op ons om dit te leveren.

De aankondiging van vandaag lijkt misschien wel de volgende stap in de capaciteitsoorlogen, maar het is echt het hoogtepunt van jarenlange samenwerking met onze klanten om hun kritieke problemen te begrijpen en te prioriteren en onszelf, bij Ciena, uit te dagen om opnieuw te bepalen wat er allemaal mogelijk is.

WL5 Extreme: biedt meer schaalbaarheid en programmeerbaarheid  

Met WaveLogic 5 Extreme (WL5e) gebruiken we onze toonaangevende innovatie om een nieuwe standaard in netwerkeconomie te bepalen. Voor het eerst kunnen netwerkproviders 800G bereiken voor toepassingen met single-span Datacenter Interconnect (DCI), 600G voor regionale afstanden en minimaal 400G voor langeafstands- en transoceanische toepassingen.

Het was nog niet eens zo lang geleden dat het idee van 400G op elke afstand onmogelijk leek, maar nu hebben netwerkproviders met WL5e een oplossing die alomtegenwoordige inzet en efficiënte 400GbE-clientverbinding op elke afstand mogelijk maakt, van straat naar straat tot over de oceaan.

Hoewel het al opwindend is om de mogelijkheid voor ogen te hebben dat er 800Gb/s verkeer in één keer over één golflengte kan reizen (en geloof me, ik ben echt ontzettend trots dat ons team deze mijlpaal heeft bereikt), zijn het de prestatie- en efficiëntievoordelen die deze 800G-capaciteit biedt voor 600G-oplossingen waarmee onze klanten op zo veel manieren geholpen zullen worden.

Ons doel met WL5e was om nog een stap verder te gaan en meer van onze technologie te eisen met de beste operationele efficiëntie en kostenbesparingen voor onze klanten. Ik ben blij dat ik nu kan zeggen dat dit precies is wat WL5e zal leveren. Wij zetten grote stappen in de richting van nieuwe 600G-oplossingen, waardoor netwerkproviders 50% meer capaciteit per golflengte krijgen en tot 20% meer spectrale efficiëntie.

Onze klantenuitdaging is niet alleen het voldoen aan de capaciteitsbehoeften, maar ook het onvoorspelbare karakter van deze eisen. In WL5e hebben we ongeëvenaarde programmeerbaarheid en intelligentie ingebouwd om netwerken mogelijk te maken die zich kunnen aanpassen.  Deze algemene systeemkennis is essentieel voor het uitvoeren op een programmeerbaar netwerk, omdat de optische laag niet langer wordt gezien als een "domme pijp", maar als een strategische troef om nieuwe diensten aan te bieden.

Meer WaveLogic coherente optica in meer toepassingen met WaveLogic 5 Nano

WaveLogic 5 Nano (WL5n) is ontworpen om te voldoen aan de voetafdruk, het vermogen en de capaciteitseisen van opkomende toepassingen en zal in een verscheidenheid van vormfactoren (waaronder pluggables) beschikbaar zijn, waardoor coherente technologie kan worden gebruikt in nieuwe delen van het netwerk op manieren die voorheen niet economisch haalbaar waren.

Waar zal WL5n onze klanten helpen? De groeiende behoefte aan vezelverdichting en hogere eisen aan bandbreedtecapaciteit ter ondersteuning van 5G en Fiber Deep build-outs is te merken in de toegangsruimte en het is zeer belangrijk om deze ruimte als een geheel nieuwe markt te openen.  WL5n komt tegemoet aan deze volgende generatie toegangsvereisten met uitgebreide interoperabele modules van 100G en 200G die in verschillende temperaturen werken. 

Vervolgens kunnen onze geïntegreerde WL5n-oplossingen in hogere prestatiemodi worden gebruikt in metro- en regionale netwerken, in toepassingen waar spectrale efficiëntie geen belangrijke vereiste is. Tot slot kan de campus-DCI gebruik maken van de 400G ZR vormfactor voor single-span connectiviteit.

Het brede aanbod van economische realiteiten met optische netwerkimplementaties betekent dat we geen uniforme aanpak kunnen hanteren met onze klanten. Met WL5n kunnen netwerkproviders inspelen op de specifieke ruimte-, stroom- en operationele eisen die nodig zijn op basis van de beoogde toepassing.

Optisch leiderschap en ervaring onderscheiden Ciena van de concurrentie.

De huidige netwerkproviders zijn naar meer op zoek dan alleen maar technologische oplossingen. Ze hebben iemand nodig die over de nodige financiële draagkracht en schaalgrootte beschikt om de komende jaren een strategische partner te zijn.

Bij Ciena hebben we bewezen dat we in staat zijn om te voldoen aan het agressieve tempo van innovatie en het scala aan programmeerbare optische oplossingen die aanbieders nodig hebben. We hebben gezien dat elke opeenvolgende generatie van coherente technologie sneller wordt overgenomen dan de vorige en we twijfelen er niet aan dat dit hetzelfde zal zijn met WaveLogic 5.

We hebben verschillende strategische beslissingen genomen om ervoor te zorgen dat we onze klanten kunnen ondersteunen. Door onze verticale integratie bezitten we nu belangrijke basistechnologieën zoals DSP en elektro-optiek, waardoor we de volledige controle hebben over onze ontwerp- en innovatiecycli, zodat onze klanten een snellere time-to-market hebben voor het aanbieden van innovatieve nieuwe diensten.

Tot slot beschikken we over de financiële kracht, expertise en wereldwijde schaalgrootte om een hyperconcurrerend stappenplan op te stellen en af te leveren.

Uiteindelijk gaat het bij WL5 niet om ons, maar om onze klanten. Het gaat erom hen te helpen hun netwerken te schalen met de juiste prestaties, voetafdruk en operationele vereisten en tegelijkertijd de beste netwerkeconomie te leveren - ongeacht de toepassing.

Het tijdperk van 800G staat op het punt te beginnen - bent u er klaar voor?

Meer bronnen: