Vandaag had ik de eer om het Packet Design-team welkom te heten in de Ciena-familie, na onze aankondiging van de overname van het bedrijf op 31 mei. We hebben de overname officieel afgerond op 2 juli. Hiermee hebben we de software voor netwerkprestatiebeheer en de cruciale IP-expertise van Packet Design opgenomen in de toonaangevende Blue Planet-softwareportefeuille van Ciena.

Deze stap zal onze strategie op het gebied van intelligente automatiseringssoftware verder versnellen.  Met de integratie van de functionaliteit van Packet Design is Blue Planet nu het enige netwerkautomatiseringsplatform dat ondersteuning levert voor meerdere domeinen, lagen en aanbieders voor de lagen 0-3 van het netwerk. Daarmee bieden wij het breedste scala aan gesloten automatiseringsmogelijkheden dat op de markt beschikbaar is.

Aan het eind van deze route, die onze klanten graag met ons willen afleggen, wacht de realisatie van het adaptieve netwerk: een netwerk dat zichzelf kan optimaliseren en repareren, dat efficiënter is dan alle huidige netwerken en dat een snellere time-to-market in het vooruitzicht stelt voor nieuwe services.

Zoals we op Waze vertrouwen als we willen weten wat de snelste en efficiëntste route is naar onze bestemming, zo biedt Packet Design onze klanten met behulp van analyses op basis van data een realtime inzicht in hun IP/MPLS-netwerken. Zo kunnen ze zelf bepalen welke wijzigingen er nodig zijn om het netwerkverkeer te optimaliseren. Blue Planet sluit vervolgens de cirkel door de vereiste wijzigingen in het netwerk te automatiseren via beleid en orchestration in meerdere netwerklagen en domeinen.

Een aantal klanten heeft al ervaring opgedaan met de waarde die Packet Design te bieden heeft voor netwerkautomatisering en -optimalisering in laag 3.  Packet Design heeft meer dan 130 klanten in de hele wereld, waaronder belangrijke serviceproviders als Verizon, Vodafone, Telefonica en Telus. De oplossingen van het bedrijf hebben zich inmiddels bewezen in enkele van de meest complexe netwerken ter wereld.

In feite was Packet Design al voor de overname een oplossingspartner van Ciena. Dat betekent dat de samenwerking al was begonnen met een aantal geïntegreerde oplossingen. Enkele daarvan waren onlangs te zien op ons Vectors-technologie-event in onze R&D-laboratoria in Ottawa.

Raymond Allard van Ciena presenteert een Ciena + Packet Design-integratiedemo op het Vector-event van afgelopen maand in de R&D-laboratoria van Ciena in Ottawa.

Ik ben enorm verheugd dat ik dit team en deze functionaliteit kan toevoegen aan onze Blue Planet-portefeuille. De overname van Packet Design is een nieuwe stap in onze intelligente-automatiseringsstrategie en laat zien hoezeer we erop gebrand zijn om onze klanten te helpen om adaptievere netwerken te realiseren.

Klik hier voor meer informatie over hoe wij de routeoptimalisatie- en routebewakingsfuncties van Packet Design in onze Blue Planet-portefeuille integreren. U zult meer horen over onze voortgang op dit terrein in de komende weken en maanden.