Dienstverleners zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om hun omzet te verhogen en hun bedrijfsstrategie zo aan te passen dat ze hun groeidoelstellingen bereiken. Wat zijn hun opties?

Om te beginnen, kunt u overwegen om ethernet-services toe te voegen aan uw assortiment, voor services die een hoge capaciteit van 1 GbE tot 10 GbE en 100 GbE of meer gebruiken, zodat u zakelijke klanten een gedifferentieerde service kunt aanbieden die zich kan meten met het beste wat er op de markt verkrijgbaar is. Hiermee voegt u niet alleen een voordelig geprijsd alternatief voor een aantal bestaande services toe, maar u zorgt er ook voor dat uw zakelijke ethernet-aanbiedingen zo zijn ingesteld dat ze SD-WAN en hybride netwerkservices volledig aanvullen.

Hier volgen zeven goede redenen waarom een integratie van zakelijke ethernet-services in uw assortiment winstgevende nieuwe kansen kan bieden.

1: De markt voor zakelijk ethernet groeit snel

Doordat spraak- en gegevensservices steeds meer als gewone producten worden verhandeld, en zakelijke abonnees heel prijsbewust zijn, nemen de kansen om omzet te vergroten zonder twijfel af. Dit houdt in dat serviceproviders steeds meer om zich heen kijken op zoek naar kansen om hun klantenkring uit te breiden, nieuwe inkomstenstromen te genereren en winstmarges te verhogen.

Volgens Ovum zal de markt voor wereldwijde zakelijke ethernet-services met een jaarlijkse 10,7% CAGR groeien tot meer dan 70 miljard dollar in 2020 (Ovum's Ethernet Services Forecast, september 2015) en bestaat deze momenteel in feite uit WAN-gegevensnetwerktechnologie. Het enthousiasme rondom services die een grotere bandbreedte vereisen, zal er toe leiden dat ethernet een steeds groter deel van de markt voor gegevensservices voor zich zal opeisen. En deze groei zal alleen maar toenemen naarmate we meer toepassingen in de cloud gaan gebruiken en bedrijven zich meer en meer transformeren tot digitale organisaties.

2: Overal zijn er klanten met een grote behoefte aan meer bandbreedte

Door het explosief toenemend aantal toepassingen en de explosief groeiende gegevensvolumes in alle soorten en maten binnen organisaties, is er een groeiende behoefte ontstaan aan verbindingen met snelheden van meer dan 1 GbE en meer dan 10 GbE voor hoofdvestigingen van bedrijven, en zelfs van 100 GbE of meer om te voldoen aan de verbindingsbehoeften van datacenters. De vraag naar meer bandbreedte is met name gestegen door de snelle toename van het aantal toepassingen met een grote behoefte aan bandbreedte. Een bestand met een MRI-scan kan bijvoorbeeld wel 300 GB groot zijn, en het zou ongeveer zeven uur duren om dit via een verbinding van 100 MB te downloaden. Via een verbinding van 10 GbE wordt dat nog maar 4 minuten en via een verbinding van 100 GbE zou dit slechts 28 seconden duren - wat het verschil tussen leven en dood kan zijn als er een beslissing genomen moet worden over wat de beste behandeling is voor een patiënt.

Een bestand met een MRI-scan kan bijvoorbeeld wel 300 GB groot zijn, en het zou ongeveer zeven uur duren om dit via een verbinding van 100 MB te downloaden. Via een verbinding van 10 GbE wordt dat nog maar 4 minuten en via een verbinding van 100 GbE zou dit slechts 28 seconden duren

3: Zakelijk ethernet is de oplossing voor uitdagingen op het gebied van complexiteit en kosten

Bedrijven weten alles over kostenbeperkingen en het werken met budgetten. Waar WAN-verbindingen worden gebruikt, nemen op MPLS gebaseerde IP-VPN's een belangrijke plaats in. IP-VPN's bieden weliswaar verbindingsmogelijkheden waarbij alles met alles kan worden verbonden, en beschikken tegelijkertijd over mogelijkheden tot het vergroten van de schaal waarbij duizenden vestigingen met elkaar kunnen worden verbonden, maar als het gaat om hogere snelheden voor toepassingen met behoefte aan een hogere bandbreedte is het vaak aanzienlijk duurder om IP-VPN's te implementeren en te onderhouden dan zakelijk ethernet.

Bovendien is het aantal protocollen evenals de complexiteit van MPLS-routers die voor IP-VPN's nodig zijn, in de laatste decennia fors toegenomen. De kosten voor het implementeren van al die protocollen en om ze te beschermen tegen aanvallen, heeft er bij toonaangevende serviceproviders toe geleid dat zij een radicaal eenvoudigere manier eisen om netwerken te bouwen.

Met zakelijk ethernet kunt u de netwerkinfrastructuur vereenvoudigen waardoor het makkelijker is het netwerk op elke schaal te plannen, implementeren en beheren. Dit betekent minder routers, meer services die op afstand geprogrammeerd kunnen worden en minder verplaatsingsactiviteiten, wat resulteert in lagere kosten per bit dan bij een vergelijkbare IP-VPN het geval is.

Dit alles versterkt uw concurrentiepositie en zorgt ervoor dat u hogere winsten genereert voor uw bedrijf en kostenbesparingen realiseert voor uw klanten: een echte win-win-situatie dus. Kostenbesparingen worden gerealiseerd met verbindingen van zowel 1 GbE, 10 GbE als 100 GbE, die minder kapitaalinvesteringen vereisen en u helpen de kosten voor de levering van services over een bepaalde tijdspanne beter te voorspellen.

4: SDN en NFV zorgen voor talloze nieuwe servicekansen

Bij de integratie van zakelijk ethernet in uw assortiment gaat het niet alleen om de levering van basisverbindingsmogelijkheden voor ondernemingen. Het ontsluit ook talloze andere commerciële verkoopkansen, zoals voor SD-WAN en de mogelijkheid om gevirtualiseerde netwerkfuncties (VNF's) aan te bieden, gecombineerd met platforms en services om netwerkfuncties van klanten te organiseren en automatiseren.

Op de eerste plaats zou u uw klanten kunnen helpen met de vervanging van hun verouderde apparatuur op locatie door nieuwe platforms met voldoende capaciteit, om elke gewenste hoeveelheid virtuele functies te hosten. Behalve dat dit nieuwe inkomsten genereert voor uw organisatie, behalen uw klanten direct voordeel als zij diverse netwerkapparaten op locatie (waaronder firewalls, routers en load balancers) vervangen door software die op één enkel kostenbesparend NID (Network Interface Device) wordt uitgevoerd.

Naarmate de markt voor SDN en NFV zich uitbreidt, nemen de kansen om nieuwe virtuele netwerkfuncties in te bouwen in uw zakelijke ethernet-assortiment ook toe, waardoor nieuwe en broodnodige, lang aanhoudende inkomstenstromen worden gegenereerd.

5: Het gebruik van vastgelegde routes verhoogt de veiligheid en maakt het navolging van regelgeving eenvoudiger

De beveiliging en soevereiniteit van gegevens neemt tegenwoordig een vooraanstaande plaats in op de agenda van bedrijven, vooral sinds de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht is geworden. Zakelijke ethernet-services helpen uw klanten met behulp van vastgelegde routes aan hun beveiligings- en navolgingsvereisten te voldoen. Dit betekent dat u de exacte route kunt vastleggen die klantenverkeer aflegt tussen twee netwerkeindpunten. Nooit eerder waren ondernemingen in staat om met een dergelijke precisie te bepalen waar hun verkeer zich bevindt en waar het is geweest. 

In een markt waar het van essentieel belang is om gegevensstromen te kunnen volgen, kan zakelijk ethernet uw bedrijf helpen om zich van concurrenten te onderscheiden, om inkomsten te genereren via gegevensdeterminisme en, niet minder essentieel, ook nog nieuwe klanten te vinden.

6: Haal meer opdrachten binnen op basis van grote voordelen voor klanten

Opdrachten binnenhalen hangt eigenlijk slechts van één ding af: uw vermogen om grote, onnavolgbare klantvoordelen te leveren. Met dit in het achterhoofd is het niet moeilijk om te begrijpen waarom een toenemend aantal providers zakelijk ethernet opneemt in hun verbindingsassortiment.

Met name door de programmeerbare services en de mogelijkheid schaalaanpassingen op verzoek uit te voeren, kunt u sneller inspelen op behoeften van klanten. Bezoeken ter plekke zijn niet nodig om de bandbreedte van een klant omhoog te schalen, waardoor het aantal verplaatsingsactiviteiten, benodigd personeel en kosten kunnen worden verminderd. Denk dan ook nog eens aan de lagere kosten voor de implementatie en het beheer van zakelijke ethernet-services. U kunt er vervolgens voor kiezen om een percentage van de kostenbesparingen aan uw klanten door te geven, waardoor deze nog meer redenen hebben om voor uw service te kiezen.

En boven op al deze voordelen, stelt de beheerbaarheid van zakelijke ethernet-services u toe om indrukwekkende SLA's aan uw klanten aan te bieden, waardoor ze er met een gerust gevoel op kunnen vertrouwen dat hun netwerk goed functioneert en altijd beschikbaar is. Met hulpmiddelen voor het gecentraliseerd uitvoeren van taken voor het beheren en bewaken van netwerken, en voor het oplossen van problemen, kunt u hulpbronnen proactief inrichten, het oplossen van problemen versnellen en een consistent uitstekende klantervaring leveren.

7: U wordt de partij waardoor uw klant zijn strategieën voor de cloud kan realiseren

Bijna elke organisatie maakt op de een of andere manier gebruik van de cloud, of dat nu is voor ontwikkelings- of testresources, of voor SaaS-toepassingen (Software-as-a-Service). Hoewel de kosten en de flexibiliteit van de cloud indrukwekkend zijn, zien veel IT-managers het belang van snelle, WAN-verbindingen met een hoge bandbreedte, die voor een goede werking van cloudtoepassingen nodig zijn, over het hoofd.

Met zakelijk ethernet bent u in staat om voor uw klanten supersnelle verbindingen tot stand te brengen en vestigingen en eindgebruikers bij de klant te verbinden met de cloudservices die ze gebruiken. Naarmate nieuwe clouddiensten, gebruikers of vestigingen worden toegevoegd, kunt u naadloos schaalvergrotingen doorvoeren, zodat de toepassingen altijd een uitstekende ervaring bieden voor de eindgebruiker, waarbij verbindingsmogelijkheden nooit een hinderpaal zullen vormen voor de cloudstrategieën van uw klanten.

Een duidelijke routekaart voor acceptatie

Hier bij Ciena werken wij samen met onze klanten aan snellere verbindingen via zakelijke ethernet-services. Ben u klaar om van alle voordelen te profiteren die zakelijk ethernet te bieden heeft? We zijn er om u daarbij te helpen.