In het vorige bericht in deze serie hebben we gekeken hoe een adaptief netwerk operators kan helpen om de vraagcurve voor bandbreedte voor te blijven, gebruik te maken van de groeiende marktmogelijkheden en geweldige klantervaringen te leveren. Deze keer willen we verder ingaan op de vraag welke software nodig is om de adaptieve netwerk-visie te leveren en om nieuwe omzet genererende diensten te leveren om sneller en meer kostenefficiënt te handelen.

Hier zijn zes belangrijke manieren waarop intelligente netwerksoftware u kan helpen om uw technologische en bedrijfsdoelen te bereiken:

1) Verbeter uw resultaten door maximaal te gebruik te maken van bronnen: Een prioriteit voor elke operator is om maximaal gebruik te maken van bronnen om OPEX te verbeteren en de leveringskosten te verlagen. Het handmatig ontdekken van bronnen en service mapping processen belemmeren dit echter vaak.

Met intelligente netwerksoftware, zoals de technologie van Blue Planet van Ciena, wordt het mogelijk om beschikbare netwerkbronnen automatische te ontdekken, waardoor u een overzicht krijgt van de beschikbare componenten en capaciteit (net als vrijgemaakte bronnen die hergebruikt kunnen worden wanneer diensten worden verwijderd). Hierdoor is het ontdekken niet langer handmatig werk. Daarnaast worden het gebruik en de opbrengst van uw huidige infrastructuurinvesteringen gemaximaliseerd: dit verbetert uw resultaten.

2) Verlaag de tijd naar de markt en maak sneller winst met nieuwe diensten: Door middel van een up-to-date inventaris kunt u met Multi-Domain Service Orchestration (MDSO) van Blue Planet diensten snel en makkelijk creëren, toeleveren en opschalen op meerlagige domeinen, afkomstig van meerdere leveranciers. Gedetailleerde informatie over alle bronnen geeft u de mogelijkheid om toepassingen met latentie of toepassingen die tijdgevoelig zijn, te verwerken via de kortste route of met een nieuwe edge-infrastructuur, en minder belangrijke basisproducten te vervoeren met bestaande infrastructuuronderdelen.

Door het automatiseren van een groot aantal processen die eerder nodig waren om bronnen en provisie te ontdekken en nieuwe diensten te vinden, vermindert Blue Planet de tijd naar de markt en vermindert uw facturen tot wel 15%. Daarnaast kunnen administratieteams worden ingezet voor taken die direct waarde toevoegen aan uw bedrijf en abonnees.

3) Lever een geweldige klantervaring: Intelligente netwerkorkestratie en automatiseringssoftware is essentieel voor het leveren van geweldige klantervaringen bij verschillende complexe toepassingen en use-cases. Het automatisch opschalen van brandbreedte wanneer nodig is bijzonder belangrijk om te voldoen aan de minimale QoS-vereisten en om slecht functioneren van de toepassing te voorkomen, zelfs tijdens onverwachte piekmomenten.

Ciena Blue Planet zorgt voor integratie en orkestratie van apparaten en processen die benodigd zijn om bandbreedte op maat te leveren. Aan de voorzijde, krijgen klanten toegang tot een portal en de brandbreedte die zij nodig hebben, zo zijn de belangrijkste klantgerichte diensten altijd werkzaam en beschikbaar.

4) Verbeter netwerkefficiëntie met virtualisatie: Intelligente netwerksoftware, zoals Ciena Blue Planet, helpt mobiele providers om strategieën voor Network Functions Virtualization (NFV) te onderzoeken en brengt een fysieke en virtuele kit samen onder in één netwerkomgeving waar orkestratie en beheer efficiënt kunnen plaatsvinden.

Daarnaast zorgt de agnostische aanpak van Ciena ervoor dat mobiele providers VNF's kunnen gebruiken van iedere leverancier of partner, zonder vast te zitten aan een specifieke technologie.

5) Begin met het maken van een aanpasbaar, zelfgenezend netwerk met geavanceerde analyses: De netwerkorkestratie en -automatiseringsmogelijkheden van Blue Planet vormen de eerste stap naar de automatisering van netwerkgedrag. Wanneer deze mogelijkheden worden gecombineerd met een uitgebreide analyse van netwerkmetrics en prestatiedata, wordt de deur geopend naar zelfbewuste, zelfgenezende netwerken in de toekomst.

Vandaag de dag zijn we nog niet zover. Maar, we kunnen wel al de orkestratie tussen de optische en IP-lagen van het netwerk ondersteunen om zo een enkele, gecoördineerde routing van verkeer en een beschermde omgeving te creëren. Door het gebruik van analyses wordt het mogelijk om in te zien hoe een foutmelding of vraagpiek in één laag impact heeft op het gehele netwerk, hierdoor kunt u snel actie ondernemen om de negatieve gevolgen te beperken.

Recentelijk heeft Ciena ook de aankoop van Packet Design voltooid om onze visie van netwerkorkestratie op meerdere lagen verder te brengen en om onze klanten te helpen op hun weg naar het adaptief netwerk.

6) Integreer de beste componenten van verschillende leveranciers: Om OPEX te maximaliseren, is het van belang dat u een selectie maakt uit nieuwe en bestaande apparaten van verschillende leveranciers. Ciena Blue Planet maakt dit mogelijk door de fysieke en virtuele infrastructuur van verschillende leveranciers samen te brengen in één beheer-, orkestratie- en automatiseringsworkflow. U kunt de apparatuur van Ciena ook inzetten om de capaciteit op uw bestaande lijnsysteem te maximaliseren met Alien Wavelength-capaciteiten, aangestuurd door Waveserver Ai).

Met de mogelijkheid tot orkestratie, automatisering en het beheer van de omgevingen van meerdere leveranciers, kunt u uw bronnen eenvoudiger ontdekken, de implementatie van diensten stroomlijnen, gebruik maximaliseren en alle andere voordelen bereiken die worden beschreven in dit blog. U kunt ook verder gaan met het integreren van de beste componenten in uw infrastructuur van verschillende fabrikanten.