Ciena transformeert metronetwerken tot programmeerbare ‘on demand’ platforms

Nieuw 8700 Packetwave Platform biedt een twee keer hogere dichtheid, vermindert het ruimte- en energieverbruik met 50% en stelt netwerken in staat om gebruikers met content te verbinden

Hoofddorp, 10 juni 2014 –Netwerkspecialist Ciena® (NYSE: CIEN) introduceert het programmeerbare 8700 Packetwave Platform, dat de beste technologieën van zowel datacenternetwerken als metronetwerken combineert. Deze nieuwe multi-terabit switching-oplossing zorgt voor een transformatie van het ontwerp, de implementatie en exploitatie van metronetwerken en netwerken ten behoeve van datacenter-connectiviteit. Het platform combineert Ethernet-switching met intelligente coherente optica en een open softwareparadigma. Operators kunnen daarmee hun netwerken opschalen ter ondersteuning van ‘on demand’ toepassingen zoals cloud-diensten, video streaming en contentdistributie, die de vraag naar 10GbE/100GbE steeds verder aanwakkeren.

Met de introductie van de 8700 ontstaat volgens Ciena een unieke categorie van netwerkproducten waarmee operators diensten met hoge capaciteit kunnen leveren, voor efficiënte gebruikersaggregatie kunnen zorgen en snelle verbindingen voor datacenters beschikbaar kunnen stellen. Het platform biedt naadloze integratie van 100GbE en 10GbE pakketaggregatie – en schakeling. Hiervoor maakt het gebruik van de prestaties en efficiëntie van moderne chipcomponenten en de 100G WaveLogic coherente optica en glasvezeltechnologie van Ciena. Dit resulteert in een forse vermindering van de kapitaaluitgaven en operationele kosten, een twee keer hogere dichtheid en een reductie van het ruimte- en vermogensverbruik met 50% ten opzichte van alternatieve oplossingen. Het platform vereenvoudigt daarnaast het trainingproces en servicebeheer. 

De 8700 speelt in op de verschuiving naar softwaregedefinieerde en gevirtualiseerde netwerken en brengt de voordelen van de OPn® architectuur van Ciena naar regionale netwerken, metronetwerken en WAN’s die datacenters met elkaar verbinden. Met metronetwerken op basis van OPn en de 8700 kunnen operators profiteren van de voordelen van een programmeerbaar, gevirtualiseerd netwerkplatform. Zij kunnen hiermee een ongekende hoeveelheid hoogwaardige bandbreedte aanleveren in de metro.

Belangrijke feiten:

 • Volgens het Metro Ethernet Forum (MEF) is Ethernet het snelst groeiende dienstensegment. Naar verwachting zal er in 2015 in deze markt wereldwijd meer dan 40 miljard dollar omgaan. Volgens 451 Research zal de wereldwijde omzet in Infrastructure-as-a-Service (IaaS) in 2015 een niveau van 82 miljard dollar bereiken en jaarlijks met 38 procent groeien.
 • De 8700 integreert Ethernet- en MPLS-TP-switching met de WaveLogic Photonics-technologie van Ciena tot één schaalbaar platform dat eenvoudiger en kostenefficiënter netwerken mogelijk maakt zonder concessies te doen aan de switching-capaciteit. Het platform maakt gebruik van het Service-Aware Operating System, OneControl Unified Management System en het SLA portal van Ciena, zodat klanten het complete scala aan oplossingen en netwerkservices van Ciena kunnen beheren, van de rand tot de kern van het netwerk. De 8700 kan eveneens in combinatie met de V-WAN-software van Ciena worden gebruikt om klanten te voorzien van connectiviteit met cloud-diensten op basis van verbindingen met on demand prestatiecapaciteit.
 • Het 8700 Packetwave Platform van Ciena combineert het beste van zowel datacenter- als metrotechnologieën. De oplossing is speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd voor het opvangen van de bandbreedte die wordt gegenereerd door de on demand wereld van cloud computing, streaming video, contentdistributie en contentproductie. De 8700 biedt ondersteuning voor de volgende toepassingen:
  • 10GbE- tot 100GbE Ethernet-aggregatie en –switching met hoge capaciteit op basis van DWDM-toepassingen ter ondersteuning van betrouwbare en veilige verbindingen met hoge bandbreedte.
  • Pakkettoepassingen zoals MPLS-TP, G.8032 Ethernet-ringen en IEEE 802.1ad (QinQ) voor veerkrachtiger en optimaal schaalbare architecturen.
  • Ondersteuning voor 40GbE/100GbE service-afbakening voor gedifferentieerde diensten die voldoen aan de eisen van MEF 2.0.
  • Geautomatiseerde virtuele cross-connects, zodat exploitanten van internet exchanges hun zakelijke klanten rechtstreekse, on demand verbindingen kunnen bieden met cloud-aanbieders en netwerkleveranciers die gebruikmaken van gecoloceerde PoP’s. Op deze manier kunnen ze in een kwestie van een paar minuten een cross-connect verzorgen.
 • Het 8700 Packetwave Platform is vanaf de zomer van 2014 verkrijgbaar. Het platform is reeds zeer positief ontvangen door gerenommeerde providers en operators in alle delen van de wereld, onder wie Fibertech Networks.
 • Meer dan 250 operators maken gebruik van de oplossingen van Ciena voor pakketgeschakelde netwerken om klanten de programmeerbare en uiterst flexibele bandbreedte te bieden waar zij om vragen. Wereldwijd zijn er meer dan 500.000 apparaten van Ciena in gebruik. Met deze oplossingen voor pakketnetwerken kunnen providers hoge snelheden realiseren. Dit betekent niet alleen meer bandbreedte, maar ook snellere prestaties tijdens de volledige levenscyclus van diensten. Dit biedt belangrijke voordelen, zoals de mogelijkheid om sneller diensten aan te leveren en het klantverloop terug te dringen.

Branchecitaten:

 • “10GbE is een belangrijke kracht, en 100GbE is in opmars binnen metronetwerken. Wij geloven dat de nieuwe 8700 Packetwave van Ciena een duidelijk uitgangspunt zal vormen voor het omgaan met de verwevenheid van 10G/100G Ethernet aggregatie op DWDM. Dit is het eerste product dat de beste optica combineert met schaalbare en programmeerbare Ethernet switching. We verwachten daarom dat service providers het platform zullen overwegen zodat ze kunnen omgaan met de groeiende complexiteit van netwerken die op routers gebaseerd zijn, en tegelijkertijd voorzien in de behoefte aan energie- en ruimtebesparing.”

-        Michael Howard, Principal Analyst en mede-oprichter bij Infonetics

Managerscitaten:

 • “Het metronetwerk is het nieuwe strijdtoneel voor de branche. We combineren de beste datacenter-technologieën met het beste wat metronetwerken te bieden hebben om nieuwe omzetmogelijkheden te creëren en de toon te zetten op het gebied van metro-core-netwerken. De introductie van ons 8700 Packetwave Platform geeft blijk van onze leiderschapspositie in de markt voor pakketnetwerken. Deze oplossing maakt gebruik van de convergentie van pakket-switching en –aggregatie van carrier-kwaliteit en combineert dit met coherente optica en programmeerbaarheid om metronetwerken te transformeren tot ‘on demand’ platforms waarmee klanten sterk gepersonaliseerde communicatiediensten en -toepassingen kunnen aanbieden.”

-       Francois Locoh-Donou, senior vice president Global Products Group bij Ciena

Aanstaande evenementen:

        · Ciena organiseert op 12 juni om 11:00 een webinar dat in het teken staat van de mogelijkheden van zijn nieuwe 8700 Packetwave Platform. Sprekers tijdens dit webinar zijn Francois Locoh-Donou, senior vice president van de Global Products Group van Ciena, Ray Mota, Ph.D, managing partner en oprichter van ACG Research en Eric Hanselman, principal analyst bij 451 Research. Klik hier om u voor het webinar te registreren.

Ondersteunende bronnen:

Over Ciena

Ciena is dé netwerkspecialist. Wij werken over de hele wereld samen met klanten om de strategische mogelijkheden van netwerken te ontsluiten en de wijze waarop netwerken presteren te vergroten, om daarmee het concurrentievoordeel van onze klanten fundamenteel te veranderen. Ciena maakt gebruik van uitgebreide expertise op het gebied van packet- en optische netwerken, en gedistribueerde software-automation om oplossingen te leveren die in lijn liggen met OPn, Ciena’s visie voor het bouwen van open next-generation netwerken. We maken een zeer schaalbare, programmeerbare infrastructuur mogelijk die gecontroleerd en aangepast kan worden door applicaties die op netwerk-niveau opereren. Tegelijkertijd biedt Ciena open interfaces om computing-, storage- en netwerkcapaciteit te coördineren binnen geïntegreerde, gevirtualiseerde omgevingen. Op onze website plaatsen wij regelmatig het laatste nieuws, financiële resultaten en andere belangrijke aankondigingen en informatie over Ciena. Breng voor meer informatie een bezoek aan www.ciena.com.

Opmerking voor Ciena-investeerders

Toekomstgerichte verklaringen. Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte verklaringen die zijn gebaseerd op huidige verwachtingen, voorspellingen en veronderstellingen waarmee een zekere mate van risico en onzekerheid is gemoeid. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de informatie waarover Ciena op de desbetreffende datum beschikt. De daadwerkelijke resultaten van Ciena kunnen materieel afwijken van de vermelde of geïmpliceerde resultaten, tengevolge van de risico's en onzekerheden die met de activiteiten van het bedrijf kunnen worden geassocieerd, waaronder de risicofactoren die zijn geopenbaard in haar Form 10-Q-rapport, door Ciena ingediend bij de Securities and Exchange Commission op 20 december 2013. Toekomstgerichte verklaringen zijn onder andere verklaringen met betrekking tot de verwachtingen, veronderstellingen, intenties of strategieën van Ciena met betrekking tot de toekomst en kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van woorden als "anticiperen," "veronderstellen," "zou kunnen," "schatten," "verwachten", "beogen," "mogelijk," "zouden," "zal," en "zou" of vergelijkbare formuleringen. Ciena verplicht zich op generlei wijze tot het bijwerken van de informatie in dit persbericht, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Perscontact:
Jamie Moody
Ciena Corporation
+1 (214) 995–8035
ir@ciena.com

 

Investeerders:
Gregg Lampf
Ciena Corporation
+1 (410) 694–5700
ir@ciena.com